Israelin ystävät ry Radio Patmos

Kutsu ikuiseen elämään

t1.png
t2.png

Minne olet matkalla?

Hei! Oletko koskaan pysähtynyt pohtimaan elämäsi tarkoitusta, tai mitä sinulle ja läheisillesi tapahtuu kuoleman jälkeen? Onko Jumalaa tai iankaikkista elämää ja kadotusta olemassa? Ja jos on, niin kummassa sinä haluaisit viettää iäisyytesi?

Voin melkein aavistaa vastauksesi, mutta asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Iankaikkista taivasosuuttasi ei nimittäin ratkaise se, mitä mieltä sinä olet tuonpuoleisesta elämästä ja Jumalasta, vaan se, mitä mieltä Jumala on sinusta.

Jokainen ihminen on matkalla iankaikkiseen kadotukseen!

Ihmisen alkuperäinen yhteys Jumalaan katkesi syntiinlankeemuksessa, kun hän saatanan houkuttelemana petti Jumalan luottamuksen ja ajautui sen myötä paholaisen puolelle. Siten ihmisestä tuli Jumalan vihollinen ja syyllinen iankaikkiseen kadotustuomioonsa. Lankeemuksesta johtuvaa synnintilaa, joka periytyy sukupolvesta toiseen, nimitetään perisynniksi. Tämä tarkoittaa, että me kaikki synnymme tähän maailmaan jo valmiiksi syntisinä ja erossa Jumalan yhteydestä.

Kaikki ihmisten aikaansaamat vääryydet johtuvat juuri perisynnistä, jonka orjana ihminen tekee elämässään paljon vääriä valintoja. Ihminen ei ole syntinen sen vuoksi, että hän tekee syntiä, vaan ihminen tekee syntiä, koska hän on syntinen! Tämä selittää myös sen, miksi jopa pikkulapsetkin osaavat olla toisiaan kohtaan todella ilkeitä. Ei sitä kukaan ole heille opettanut, vaan he osaavat sen luonnostaan.

Yhteyden puuttumisesta huolimatta Jumala kuitenkin ikävöi meitä, eikä haluaisi tuomita ketään kadotukseen. Mutta samalla Hän myös vihaa kaikkea tekemäämme pahaa, eikä voi sitä oikeudenmukaisuutensa vuoksi vain katsoa läpi sormien. ”Sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle, joka kohtaa kaikkea salassa olevaa, olkoon se hyvää taikka pahaa.” (Saarn.12:14)

3

Entä jos minä olen elänyt rehellisesti koko ikäni, enkä ole tehnyt pahaa?

No, jokainen meistä saa toki elämänsä aikana tehtyä myös paljon hyvää ja kaunista. Yksi on moraaliltaan ja tavoiltaan todellinen mallikansalainen, toinen taas erityisen uhrautuvainen puoliso, äiti tai isä, mutta ne eivät vielä tee kenestäkään synnitöntä! Kukaan meistä ei omilla hyvillä töillään, rehellisyydellään tai edes jonkun kirkon jäsenyydellä voi ansaita armahdusta syntisyydestään. Siksi sinunkaan asemaasi Jumalan edessä ei auta, vaikka olisit ollut kuinka rehellinen koko ikäsi.

Ei, vaan Hänen vihansa syntiämme kohtaan vaatii oikeudenmukaisen tuomion täytäntöön panoa. Ja synnin palkka Pyhän Jumalan tuomioistuimessa on aina ns. toinen kuolema, eli iankaikkinen kadotus.

Onko meillä mitään mahdollisuutta päästätaivaaseen?

Koska synnin rasittamana ihminen ei itse voi mitenkään saada aikaan sovintoa Jumalan kanssa, päätti Jumala hoitaa asian kuntoon antaakseen ihmiselle mahdollisuuden pelastua. Hän antoi oman Poikansa Jeesuksen Kristuksen tuomittavaksi kuolemaan puolestamme noin 2000 vuotta sitten. Jeesuksesta tuli silloin myös sinun ja minun sijaiskärsijä, joka Golgatan ristillä sovitti meille kuuluvan tuomion. Syntiesi sovitus on jo Jumalan puolelta siis valmiina odottamassa!

Onko minunkin taivaspaikkani siis varma?

Ei ihan. Jeesuksen tekemä sovitus ei vie sinua taivaa- seen automaattisesti, ilman että sinulta olisi ensin kysytty, haluatko edes tulla pelastetuksi. Jotta sinäkin saisit sovinnon omalla kohdallasi kuntoon, tulee sinun vastata Jumalalle myöntävästi kun Hän kysyy: ”Kelpaako Poikani Jeesuksen puolestasi tekemä sovitus sinulle vai ei?” Antamastasi vastauksesta riippuu pääsetkö taivaaseen vai et.

4
t5.png
t6.png

Mistä tiedän kelpaanko minä Jumalalle?

Tie sovintoon on avoin kaikille, ”ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme kutsuu.” (Apt.2:39) Hänen luokseen saa jokainen kutsuttu tulla juuri sellaisena kuin on, eli kenenkään ei tarvitse ensin parannella itseään tullakseen hyväksytyksi. Alkoholisti saa tulla vaikka krapulassa, aviolupauksen rikkoja perheensä hylkäämänä ja julki- tai piilosyntinen kaikkine paheineen. Jumala ei mittaa armoaan kenenkään ulkoisen olemuksen tai menneisyyden perusteella. Kukaan ei siis lopulta joudu kadotukseen syntisyytensä tai menneisyytensä takia vaan siksi, että Jeesus Kristus ja hänen sovitustyönsä Golgatan ristillä ei meille kelpaa.

Hyväksymällä Jeesuksen syntiesi lunastajaksi vahvistat Jumalalle suostumuksesi sovintoon ja saat armahduksen. Kääntämällä Jeesukselle selkäsi kieltäydyt Jumalan sovintotarjouksesta ja sitoudut myös samalla itse kantamaan rangaistuksen synneistäsi iankaikkisessa kadotuksessa.

6
t7.png

Saanko miettiä vastaustani vielä pari päivää?

Sinulla on mahdollisuus antaa oma vastauksesi Jumalalle vain silloin, kun Hän kutsuu sinua luokseen: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon.” (Matt.11:28). Hän on luvannut kutsua meitä jokaista kaksi tai kolme kertaa, mutta älä siirrä vastaamistasi huomiseen, vaan Kristuksen puolesta pyydän sinua; anna sovittaa itsesi Jumalan kanssa. (2 Kor.5:20)

Jos haluat vastata kutsuun myöntävästi, löydät seuraavalta sivulta ohjeita miten silloin tulee toimia. Jos kuitenkin päätät jatkaa omaa tietäsi pois päin Jumalasta, saanhan edes rukoilla puolestasi ja toivottaa enkelin varjelusta matkallesi.

Terveisin Kari

7

Tuhlaajapojanpaluu

t8.png

Tässä joitakin neuvoja sinulle, joka haluat saada rauhan sydämeesi ja päästä sovintoon Jumalan kanssa. Muistutan heti aluksi, että tämä ei ole mikään ainoa oikea autuaaksi tekevä pelastuskaava, koska sellaista ei ole edes olemassa. Tärkeintä pelastuksen asiassasi ei ole tietyt sanavalinnat vaan se, että otat Jeesuksen vastaan elämääsi. ”Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.” (Ilm.3:20) Tässä olevat neuvot auttavat sinua kuitenkin ymmärtämään, miten siirtyminen paholaisen valtakunnasta Jumalan lapseksi tapahtuu.

Jeesus kutsuu sinua sovintoon

Apostoli Paavali rohkaisee kanssani sinua seuraavasti; ”Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa!” (2Kor.5:20). Kutsun esittäjä, eli Jeesus Kristus itse julistaa sinulle: ”Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle; tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi.” (Mark.1:15)

8

Tehkää siis parannus ja uskokaa evankeliumi!

Kun tulet synnintuntoon omantunnon heräämisen myötä, on Jumalan valtakunta tullut lähellesi. Tätä aikaa sanotaan sinun etsikkoajaksi. Pelkkä etsikkoaikaan herääminen ei kuitenkaan vielä pelasta sinua. Herätyksen tilaan tultuasi sinun tulee myös kääntyä ja vastata Jeesuksen kutsuun, eli pyytää Jumalalta syntisi anteeksi ja uskoa evankeliumi.

Kutsuun vastaamista ei kannata siirtää päivääkään, sillä etsikkoaikasi alkaa ja loppuu Jumalan oman aikataulun mukaan. ”Katso, nyt on otollinen aika, nyt on pelastuksen päivä.” (2 Kor.6:2) ”Tänä päivänä, jos kuulette Hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne.” (Hebr.3:7) Vastauksen siirtäminen tuo mukanaan sydämen paatumisen.

Parannuksen tekeminen, johon Jeesus, Pietari ja Paavalikin meitä kehottavat on sitä, kun Jumalan sanan koskettama ihminen nöyrtyy ja katuen pyytää Jumalalta anteeksi syntejään.

”Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois.” (Apt.3:19)

Evankeliumin uskominen on sitä kun Jumalan ilmoitukseen luottaen uskot, että Jeesus on sovittanut kaikki syntisi Golgatalla. Samalla hetkellä sinä siirryt paholaisen valtakunnasta Jumalan lapseksi. Raamattu todistaa tämän; ”Kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.” (Joh.1:12) ”Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.” (Apt.16:31)

Pelastuksesi edellytyksenä on siis usko Jeesukseen. Sen seurauksena osaksesi tulee armahdus, Jumalan lapsen asema ja uudestisyntyminen. Tärkeätä uskossasi ei ole se miten uskot, vaan kehen uskot. Uskon kohde ratkaisee sinun pelastuksesi, ei tunteesi, uskosi määrä tai laatu!

9

SYNNINTUNNUSTUKSENI

Lue ääneen seuraava rukous joko yksin tai mieluummin jonkun uskovan kanssa johon voit luottaa. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kelvollinen julistamaan sinulle sen jälkeen synninpäästön, joka kuullaan myös taivaassa.

Kaikkivaltias, Pyhä Jumala.

Minä myönnän, että olen synnin sitomana elänyt erossa Sinusta. Olen monin sanoin, teoin ja laiminlyönnein rikkonut Sinua ja myös lähimmäisiäni vastaan. Tunnustan syyllisyyteni ja käännyn nyt puoleesi pyytäen armahdustasi.

Minä uskon, että Poikasi Jeesus Kristus on kuollut myös minun syntieni edestä. Jeesuksen sovintovereen turvaten minä pyydän sinulta, Jumala, anna minulle anteeksi. Katkaise kaikki synnin ja paholaisen kahleet ja pese minut puhtaaksi armollasi rakkaan Poikasi, Jeesuksen nimen tähden.

Jeesus Kristus, auta minua uskomaan sinuun ja tule itse Vapahtajaksi elämääni Pyhän Henkesi kanssa. Minä annan ruumiini, sieluni ja kaikki mitä minulla on, sinun hallintaasi.

Kiitos Jeesus, että kuulit rukoukseni ja tulit elämäni Herraksi. Käytä minua jatkossa nimesi kirkastamiseen ja valtakuntasi julistamiseen missä ja miten haluat. Tapahtukoon elämässäni tästä eteenpäin Sinun tahtosi.

Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä,

Aamen.

10

SYNNINPÄÄSTÖN JULISTUS

Jeesus sanoi opetuslapsilleen; ”Ottakaa Pyhä Henki. Joiden synnit te anteeksi annatte, niille ne ovat anteeksi annetut; joiden synnit te pidätätte, niille ne ovat pidätetyt.” (Joh.20:22-23) Synnintunnustuksen vastaanottaja voi rukouksen jälkeen laittaa kätensä siunattavan pään päälle ja julistaa hänelle synninpäästön ja siunauksen.

SYNNINPÄÄSTÖ

”Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, Hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. (Ps.34:19)

Jeesuksen Kristuksen käskyn mukaisesti ja Hänen valtuuttamanaan minä julistan sinulle Golgatan keskimmäisellä ristillä vuotaneessa veressä ja Jeesuksen siunatussa nimessä kaikki sinun syntisi anteeksi annetuiksi.

Poikani, tyttäreni, ole turvallisella mielellä! Kaikki sinun syntisi ovat sinulle Jumalan luona taivaassa anteeksi annetut Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.” Aamen.

SIUNAUS

Kaikkivaltias Pyhä Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua sekä täyttäköön sinun sydämesi ilolla, rauhalla ja Pyhällä Hengellä.

Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, Aamen.

Sinulla on nyt ”lunastus Hänen verensä kautta, rikko- musten anteeksisaaminen hänen armonsa rikkauden mukaan” (Ef.1:7) Veljeni, siskoni, tervetuloa Elämäntielle!

11

Muutamia neuvoja uusille
Elämäntien kulkijoille

1. Etsi itsellesi seurakuntayhteys. Ilman elävää seurakuntayhteyttä ei kristitty selviä uskossaan kovin pitkään. Käy eri tilaisuuksissa ja kysele Jumalalta, mis- sä on sinun oma paikkasi. Jos paikka ahdistaa, älä jää sinne vaan mene eteenpäin kunnes löydät paikan, jossa tunnet olosi kotoisaksi ja sinut hyväksytään juuri sellaisena kuin olet.

2. Lue Raamattua päivittäin. Mene mukaan myös jonkun seurakunnan raamattupiiriin.

3. Opettele Isä meidän -rukous ulkoa. Se on ehdottomasti maailman paras rukous, jonka voit lukea sekä hätään että kiitokseen ja aamuin illoin.

Isä meidän, joka olet taivaassa!
Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi ja tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä, niin kuin taivaissa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme ja anna meille meidän syntim- me anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta, voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen.

12

Lataa kutsu tästä pdf-tiedostona.

   Israelin ystävät ry Radio Patmos